User Tools

Site Tools


links:mobil:android:mobil_tidning_tips

Tips från tidningen Mobil

Maps tar mycket batteri

Per Larsson: Har en SGS II. Google Maps går igång i bakgrunden “hela tiden”. T ex efter att ha startat om telefonen utan att ha kört ett enda program. Man ser det inte i “Aktiva program / Task Manager” utan i batteriförbruknings-informationen. Problemet är att Maps står för en stor del av förbrukningen, ofta 30%. Om jag trycker och väljer att stoppa den, så kommer Maps att efter en stund autostarta några gånger, tills den “tröttnar”. Får jag bara “tyst” på Maps, så är telefonens batteritid otrolig, men, så länge som Maps hoppar igång så tar energin slut i rasande fart.
David: Det är en bugg i maps. En eventuell lösning som har cirkulerat på nätet är att: öppna maps, tryck på meny och välj “gå med i latitude”, ta bort alla vänförslag. Gå tillbaka till meny, välj inställningar och “logga ut från latitude och sedan klicka på bakåt-knappen så att du kommer tillbaka till hemskärmen. Gå in i “inställningar”, “appar”, “hantera appar”, “kör” och tvinga maps att avsluta. Hoppas det hjälper.

Ändra SMSC

Johan Andersson: Hej David, jag undrar var man ska gå in någonstans för att ändra nummer på meddelandecentralen för att kunna skicka sms?
David: Finns en fuling att göra här som inte går via någon vanlig meny. Öppna telefondelen av din telefon och knappa in nuffrorna *#*#4636#*#* så kommer du till en servicemeny. Under “telefoninformation” hittar du inställningen SMSC och möjligheten att uppdatera numret.

links/mobil/android/mobil_tidning_tips.txt · Last modified: 2020-11-06 10:37 by 127.0.0.1