User Tools

Site Tools


links:bostad:golvvarme

Golvvärme

Vattenburen

Justering av slingor

Källa: https://www.byggahus.se/forum/threads/funktion-i-lk-golvvaerme.306250/

Flödet fram lämnar av sig värma i golvet och kommer tillbaka, då mäter man skillnaden på dessa, det ska vara ca 4 grader, om det är mer så skruvar man upp och om det mindre skruvar man ner. Detta ska göras med termodonen av, när man stryper en slinga så ökar det i annan samt vice versa, så det kan ta lite tid att göra det, flera varv att göra för inställning, sedan sköter termodonen tempen i rummen och shunten mot utegivaren.


Man lossar låsningen med den flata änden, sedan ställer man flödet med insexen. Låser igen med den flata.

På sommaren brukar ventilerna fastna i stängt läge, trycker man på dem så ska de fjädra upp själva, sitter de nere så knacka med handtaget på en kniv eller mejsel så brukar dom hoppa upp. Tryck sedan några gånger och motionera, de brukar inte kärva ihop helt.

Sätt på alla vita termodon, vrid ner termostaten för varje rum utom i ett av dom kalla.
OBS håll reda på hur mycket du skruvar på strypen, så du kommer rätt på slutet.
Ovanpå den övre fördelaren så sitter de röda hattar, under dom så finns en strypskruv.
Ta bort termodonet på en kall, öppna fullt på strypskruven och vänta lite (tar en stund innan vattnet går runt). Finns det luft i slingan så kommer det att knastra lite i ventilen, då får du vänta tills det slutat.
Sen skruvar du tillbaka till utgångsläget och sänker den rums-termostaten till min och fortsätter med dom andra kalla på samma sätt.

links/bostad/golvvarme.txt · Last modified: 2020-11-06 10:36 by 127.0.0.1